Mandag trakk Per Sandberg seg som fiskeriminister etter hans omstridte ferietur til iran. Han har brutt flere sikkerhetsregler på utenlandsturer til både Kina og Iran i år. I en pressemelding Fremskrittspartiet har sendt ut forklarer han valget:

– Jeg har hatt en spennende tid som fiskeriminister i regjeringen, jeg har mye ugjort i en fantastisk næring, og skulle stått noe lenger, men det er likevel en tid for alt, sier Per Sandberg. Og, hvem vet, kanskje vil jeg bidra sterkere privat, sier Sandberg.

Han legger til:

– Som nestleder siden 2006 har jeg vært med på en fantastisk reise for partiet. Det har vært opp og nedturer og jeg er stolt av å ha vært med på å bygge Fremskrittspartiet til et stort og sterkt parti. Nå er likevel tiden inne for å gå videre å gjøre noe annet, og få mulighet til å bruke mer tid på privatlivet. Jeg vil ønske min etterfølger i vervet som fiskeriminister lykke til med en viktig jobb for Norge og norsk næringsliv.

Per Sandberg forlater ekstraordinært statsråd sammen med statsrådene Ketil Solvik-Olsen (bak til venstre) og Tor Mikkel Wara (til høyre).
Per Sandberg forlater ekstraordinært statsråd sammen med statsrådene Ketil Solvik-Olsen (bak til venstre) og Tor Mikkel Wara (til høyre). (Foto: Sebastian Bjerkvik)

Partileder Siv Jensen møtte pressen om saken klokken 14:30.

– Det har skapt debatt, det er ikke noe å lure på, sier hun om interne reaksjoner i Frp. Hun mener derfor at det er en riktig avgjørelse.

Jensen respekterer avgjørelsen

Partilederen uttrykker i pressemeldingen at hun har forståelse for avgjørelsen.

– Per Sandbergs reise til Iran har skapt mange reaksjoner i partiet og samfunnet. Det mener jeg er forståelig. FrPs posisjon overfor Iran er og skal være meget tydelig, sier hun.

Det riktig avgjørelse å gå av, mener hun.

– Per har vært viktig for FrP og regjeringen gjennom mange år. Han har gjort en formidabel innsats for partiet over mange år og at det blir et stort rom å fylle. Jeg mener likevel det er klokt at Per nå velger å gå av. Per er en av partiets mest erfarne rikspolitikere. Jeg vil takke for hans betydelige innsats for partiet over mange tiår, sier Jensen.

Sandberg har vært nestleder i partiet siden 2006.

Konstituerer ny leder

En ny nestleder vil bli konstituert frem til oktober, opplyser Jensen. Dette vil skje på sentralstyrets møte 3. september.

– Jeg mener det er naturlig at det konstitueres en fungerende første nestleder, og vil invitere sentralstyret til å gjøre det på sitt første møte. Vervet som første nestleder er viktig. Både partiet og jeg trenger det i arbeidet frem mot valget neste år, sier Jensen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Tidligere fiskeriminister Per Sandberg: - Det er vemodig, det er trist
Håpet kongen i statsråd helt til siste stund skulle si nei.
01:45
Publisert: