Siv Jensen lanserte fredag fem tiltak for å stramme inn asylinnvandringen til Norge som hun mener vil styrke tryggheten. Jensen la frem tiltakene under partiets oppsummerende pressekonferanse i Oslo fredag formiddag: 

  • Stoppe asylinnvandring til Norge ved å etablere asylmottak i utlandet som kan sjekke søkernes identitet før de kommer.
  • Permanent grensekontroll
  • Generell bevæpning av politiet i politidistrikt som ønsker det 
  • Krav av minimum 10 år botid for å få statsborgerskap, samt å sverge troskap til Norge.
  • Mer overvåkning for å bekjempe ekstrem aktivitet.

- Vi skal gjøre Norge til et tryggere land og det må handles. Derfor lanserer vi disse fem tiltakene. Sikkerhetsspørsmål kan ikke møtes med et politisk skuldertrekk, sier Jensen, som også ønsker at reglene for familiegjenforening skal strammes inn.

Hun venter med å ta stilling til hvordan forslagene tas av i mot av støttepartiene.

- Vi skal vinne valget for Fremskrittspartiet og våre løsninger, så må de andre drive valgkamp for seg. Jeg har respekt for at andre har ulike standspunkt enn oss, men jeg tror også vi møter respekt for at vi har våre meninger. Det er velgere som skal avgjøre dette i første omgang,

 - Men hvem tror du dere vil få med dere på forslagene?

-  Jeg er her for å snakke om vår politikk, ikke ferdig-forhandlede kompromisser. Dette går vi til valg på og vil sette på dagsorden. Deretter skal vi sette oss til forhandlingbordet med andre partier, svarer Frp-lederen.

Ny kamp mot eiendomsskatten

I en stortingsperiode der terrorberedskap og sikring av offentlige bygg har fått mye oppmerksomhet, trakk hun frem styrkingen av politi og PST som felt med tydelige fremskritt.

I skatte- og avgiftspolitikken beskriver hun fortsatt Frp som "utålmodig". 

- Vi har lettet det samlede skatte- og avgiftstrykket med 22 milliarder kroner, noe som er et godt stykke arbeid. Men Rom ble ikke bygget på fire år og vi skal videre, blant annet i kampen mot eiendomsskatt. Det er fortsatt en usosial ordning som må fjernes, sier Jensen. (Vilkår)

Selfie-turistene strømmer til Trolltunga.
Dronebilder fra Trolltunga hvor selfie-turister går 22 km for å få tatt et bilde på den nå verdenskjente steinformasjonen over Ringedalsvatnet. I år forventes det et sted mellom 100 000 og 150 000 turister til det spektakulære fjellet.
01:18
Publisert: