Lørdag snakket partileder Siv Jensen til partiets landsstyremøte. Der uttrykte hun forbauselse over at Krf-leder Knut Arild Hareide nylig anbefalte sitt eget parti å kartlegge mulighetene for et samarbeid med Arbeiderpartiet.

Dersom et slikt samarbeid blir realisert, kan det være kroken på døren for den sittende regjeringen allerede i løpet av høsten.

– Innerst inne trodde jeg at KrF delte våre felles verdier og at vi hørte sammen, da vi forhandlet om å gå inn i en felles regjering i 2013. Vi er fortsatt klare for å samarbeide. Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV og Miljøpartiet De Grønne må holdes borte fra regjeringen for enhver pris, sa Jensen i talen.

Partilederen medgikk at KrF i stor grad kan diktere retningen i det politiske Norge fremover, og at Frp står klare til å ta kampen – i eller utenfor regjering.

– Hvis KrF har lyst, står de fritt til å kaste denne regjeringen, og la SV og Ap styre landet. Det vil bety en stor endring i folks hverdag, sa partilederen.

Mener KrF bommer om kulturarven

I talen brukte Jensen mye tid på å snakke om Frps kamp for å bevare Norges kristne kulturarv. Nettopp det var også et tema under et intervju med DN tidligere i uken, da Jensen mente KrF og Frp har flere felles verdier.

– Den (den kristne kulturarven, red.anm.) blir gang på gang satt på prøve fra partier på venstresiden. Og for ikke å glemme SVs evige kamp for å boikotte Israel, hvor Frp og KrF virkelig finner hverandre, sa Jensen til DN da.

I lørdagens tale fulgte Jensen opp med å si at den kristne kulturarven vil bygges ned – ikke opp – med å inngå et samarbeid med venstresiden.

AUF-leder stiller krav

KrFs kommende veivalg har også engasjert ungdomspartiene. Ina Libak, som trolig blir valgt til ny AUF-leder søndag, er klar på at AUF ikke vil akseptere fremstøt som kan føre til det hun mener vil være en svekkelse av abortloven i eventuelle regjeringsforhandlinger med KrF og Sp.

– Grensen går ved å skru tida tilbake og svekke abortloven, og det går jeg ut fra at mange partifeller vil slutte seg til. Jeg reagerer veldig sterkt på at Høyre og statsminister Erna Solberg åpner for å endre abortloven for å komme KrF i møte. Høyre ser ut til å være villig til å gi alle prinsipper på båten for å styre i tre år til, sier hun til Klassekampen lørdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

–Den største vinneren er kanskje samfunnet som får en skattebetaler i stedet for en sur trygdemottager
Ingrid Ihme er direktør i Telenor Open Mind.
02:23
Publisert: