– Det er nå det gjelder. Valget vi står foran er et retningsvalg, sa Frp-leder Siv Jensen i talen til landsmøtet fredag.

Til folkemusikk og dansende akrobater ønsket Jensen partikolleger velkommen til Frps landsmøte.

– En ny venstrevridd regjering som folket kastet ut av regjeringskontorene i 2013, vil sette Norge i revers. De vil slå retrett i innvandringspolitikken, bygge mindre vei, frata eldre valgfrihet og øke skatter og avgifter, sa Jensen.

«Eiendomsskatt er galt»

Jensen og Fremskrittspartiet er som kjent mot eiendomsskatt. Jensen fikk masse applaus da hun uttalte følgende:

– Eiendomsskatt er galt. Folk skal ikke måtte betale skatt for å eie sitt eget hjem, sa Jensen.

Frp-lederen fortsatte med å love at hun vil gjøre med eiendomsskatten som med arveavgiften:

– Fjerne den, sa Jensen.

– Med Fremskrittspartiet skal skatter og avgifter videre ned, sa Jensen.

Jensen avsluttet talen med å si følgende:

– Det er 128 dager igjen til valglokalene stenger. Dette er et retningsvalg. Med Fremskrittspartiet skal folk få lavere skatter og avgifter, ikke høyere. Eiendomsskatten skal fjernes, ikke økes (...) Oljeriggene skal lyse, ikke slukkes, og innvandringspolitikken skal være streng, ikke slapp og naiv, sier Jensen.

Kampsaker i kø

Under helgens landsmøte på Gardermoen er det blant annet duket for kamp om følgende saker der et mindretall ønsker disse endringene:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Kommunesammenslåinger skal skje frivillig. 13 kommuner slås sammen ved bruk av tvang i forbindelse med regjeringens kommunereform.
  • Nedleggelse av Politidirektoratet.
  • Innføre minimum seks måneders lagringstid for internettleverandørenes tildeling av IP-adresser.
  • Forby rituell omskjæring av guttebarn.
  • Tillate surrogati. Fremskrittspartiet vil i så fall bli landets første parti til å tillate surrogati.
  • Dobbelt statsborgerskap. Et mindretall påpeker at dette vil gjøre det enklere for myndighetene å sende personer Norge ikke lenger vil ha i landet tilbake til et annet land, fordi de ikke lenger vil være statsløse.