Novembermålingen fra Opinion viste bare 9,9 prosent for partiet, noe som var uvanlig lavt. Partileder Siv Jensen mener Frps standhaftighet gjør at partiet nå vokser på målingene.

– Dette tror jeg skyldes at vi har vært tydelige og holdt fast på vårt budskap. Våre velgere ser at vi har jobbet hardt for at den mye omtalte bilpakka skulle ligge fast og vi berømmes for det nå, sier Jensen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

For de andre partiene er det bare mindre utslag på målingen som fortsatt gir rødgrønt flertall. Samtidig er både SV og Venstre så vidt over sperregrensen med henholdsvis 4,3 og 4,1 prosents oppslutning.

Tallene bekymrer imidlertid ikke Frp-lederen.

– Mange ser nok med en viss uro på den buketten av partier som må samarbeide på rødgrønn side, med en salig blanding av SV, MDG, Sp og Ap. Det blir nok ikke en regjering som tar folks bekymringer på alvor, tenker jeg.

Ap får 35,8 prosent (- 0,2), Høyre 24,7 (- 0,2), Kristelig Folkeparti 5,2 (- 0,2), Senterpartiet 6,4 (-1,4) og Rødt og MDG står likt med 2,4 prosent hver.

Målingen er tatt opp mellom 29. november og 5. desember, under og etter høstens budsjettdebatt der det ble enighet i tolvte time.

Feilmarginen på målingen er mellom 1 og 3 prosentpoeng og størst for de største partiene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bilen for deg med liten familie og mye penger
Audi S5 er kanskje den beste allrounderen av alle egobilene.
01:56
Publisert: