– Flagget er noe alle nordmenn har til felles, uavhengig av kjønn, alder, religion, hudfarge eller annen bakgrunn. Da mener jeg det må komme til syne i landets nasjonalforsamling. Er det ett sted flagget hører hjemme i tillegg til på 17. mai, så må det være i stortingssalen, sier Wiborg til NTB.

Stortingsrepresentanten har reist en del rundt og besøkt parlamenter i andre land, og i flere av dem har det nasjonale flagget en framtredende plass. For eksempel besluttet det danske Folketinget å sette opp et flagg i 2017.

– Vi skal ikke være flaue over flagget vårt. Tvert imot skal vi være stolte av dette og andre symboler, slik som Grunnloven, sier Wiborg.

Denne uken henvendte Frp-politikeren seg til presidentskapet på Stortinget og ba dem om å ta tak i saken.

– Jeg håper henvendelsen blir tatt vel imot og at vi kan få en offentlig debatt om dette. Mange har sikkert formeninger om saken, alt fra kunstnere, arkitekter og historikere, sier han.

– Men hvor i salen skal flagget henge eller stå?

– Jeg er relativt åpen for å si det sånn. Jeg vil ikke låse meg. Det er en veldig ærverdig sal, og man skal være varsom med å gjøre store endringer og justeringer. Vi må ha en bred prosess, sier han.

Stortingspresident Tone Trøen (H) bekrefter at hun har mottatt forslaget.

– Det vil bli behandlet av presidentskapet på ordinær måte, opplyser hun.

DNs børskommentator knuste Trøim og Sissener i vinveddemål – og fikk en kashmir-genser i forsinkelsesrente fra Sissener
Slik bedømmer DNs vinekspert Merete Bø premiene.
05:30
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.