Frps sentralstyre er mandag og tirsdag denne uken samlet på Thon Hotel Gardermoen for å stake ut kursen for Frp som opposisjonsparti på Stortinget.

TV 2 melder mandag kveld at Frps nestleder Sylvi Listhaug er innstilt som ny finanspolitisk talsperson for partiet.

En valgkomité skal mandag kveld lande sin innstilling for hvordan Frps gruppe skal konstitueres. Den skal etter planen vedtas på gruppemøte tirsdag morgen klokken 08.00.

Ifølge DNs opplysninger er ikke den endelige innstillingen sendt ut hittil i kveld.

Budsjett og reiser

Finanskomiteen er den mektigste komiteen på Stortinget – det er her regjeringen må få gjennom sitt statsbudsjett. Den blir enda viktigere nå som regjeringen ikke lenger har flertall.

Listhaug vil med dette få en av de tyngste postene for Frp på Stortinget. Arbeidet med budsjett er heftig i perioder rundt selve statsbudsjettet på høsten og når revidert statsbudsjett behandles på våren. Samtidig gir denne posten Listhaug rom til å reise rundt og besøke partiorganisasjonen, sier kilder til DN.

Tv2 melder også at den avgåtte samferdselsministeren Jon Georg Dale går til energi- og miljøkomiteen. Dette er et område hvor det vil bli mange konfliktsaker fremover, og et område Frp har profilert seg på den siste tiden, er en av vurderingene bak ifølge DNs opplysninger.

Både spørsmål om iskanten og den omstridte utenlandskabelen Northconnect vil være saker som behandles i komiteen.

Hans Andreas Limi, som har vært parlamentarisk leder for Frp på Stortinget, skal være sammen med Listhaug i finanskomiteen.

Som DN skrev forrige uke overtar partileder Siv Jensen som parlamentarisk leder. Hun skal gå inn i forsvars- og utenrikskomiteen på Stortinget. Det er vanlig at partilederne sitter i denne komiteen. Vurderingen er at arbeidsmengden her ikke vil gå ut over hennes oppgaver som partileder.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.