Frode Reppe, fagsjef for kommunikasjon og næringspolitikk i Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL), ble oppsagt fra sin stilling 20. september i år. Bakgrunnen for oppsigelsen var blant annet avsløringen av at Reppe hadde sendt epost til fiskeriminister Per Sandbergs private epostkonto for å unngå registrering i departementets postarkiv.

Fiskeribladet skriver fredag at Frode Reppe går til sak mot NSL på grunn av det han mener er en urettmessig oppsigelse. Avisen skriver også at både fiskeriminister Per Sandberg (Frp) og hans statssekretær Roy Angelvik (Frp) er innkalt som vitner i saken.

Ifølge Fiskeribladet skal Reppe først ha forsøkt å få til et forlik med NSL, som ville innebære at han frivillig gikk av i bytte mot å få en sluttpakke. Men NSL har ikke ønsket en slik minnelig løsning, og dermed går det nå mot en rettssak.

Epost på avveie

Det var Dagbladet som i juli avslørte at Reppe hadde forsøkt å kontakte Sandberg på det han trodde var fiskeriministerens private epost. En skrivefeil i epostadressen førte imidlertid til at brevet havnet på avveie. Sandberg skal ifølge Reppe ha gitt ham epostadressen under et møte i departementet i mai 2016, men Sandberg har tidligere avvist at dette er tilfelle.

Hensikten med å bruke Sandbergs private epostadresse skal ha vært å unngå at brevet ble registrert i Departementets postarkiv.

NSL-styret mener ifølge Fiskeribladet at det Reppe gjorde i epostsaken ikke var klarert i NSL, og at det dermed utgjør en illojal handling. Det var epostsaken som utløste personalsaken mot Reppe.

DN kontaktet Reppe fredag ettermiddag men han ønsker ikke å kommentere saken.

Krever erstatning

Fiskeribladet skriver at Reppes advokat, Nina G. Sandnes sendte stevningen til Sør-Trøndelag tingrett 28. november. Hovedforhandlingene er ennå ikke berammet, men mest sannsynlig vil det skje en gang i første halvår 2018. Ifølge Fiskeribladet er saken så kompleks at tingretten vil sette av flere uker til behandlingen.

Dersom begge parter ønsker det kan det bli gjennomført rettsmegling, som kan gjøre det mulig å unngå en rettssak.

Fiskeribladet skriver at påstanden til Reppes advokat er at NSLs oppsigelse av Reppe kjennes ugyldig og at Reppe tilkjennes en erstatning for økonomisk tap.

Administrerende direktør i NSL, Robert Eriksson, sier til avisen at han ikke ønsker å kommentere saken. Eriksson var arbeidsminster for Frp fra 2013 til 2015 i Erna Solbergs forrige regjering.(Vilkår)

Terje Erikstad om bitcoin: Finansiell galskap
DNs Terje Erikstad forklarer hvorfor verdistigningen for bitcoin er en boble.
00:50
Publisert: