Klokken 13:00 begynte møtet i Frps partilokaler i Oslo sentrum, der partileder Siv Jensen og resten av ledelsen vil orientere landsstyret om status i bompengeforhandlingene. Noen timer senere, etter klokken 16, møtte Jensen pressen.

Hun fortalte at Frps landsstyre støtter skissen for en bompengeløsning som regjeringen har kommet frem til, og at det nå er opp til de andre tre partiene. Venstre er imidlertid ikke med på løsningen, ennå.

– Nå er det i realiteten opp til Venstre, sier Jensen, som også sa at «jeg er klar over at Venstre ikke synes å være enig i innholdet i dette».

Hun la imidlertid til at hun ikke har oppfattet at det har kommet noe endelig svar fra Trine Skei Grandes side. TV 2 melder samtidig at Grande har sagt nei.

– Ingen enighet

Venstres nestleder Ola Elvestuen sier at de fire regjeringspartiene ikke er enige om bompengeskissen, men at partiet vil forhandle videre.

– Vi har foreløpig ingen enighet, men vi er innstilt på å fortsette samtalene. Vi sitter i regjeringen og diskuterer dette som vi diskuterer alle andre spørsmål, sa Elvestuen da han møtte pressen i vandrehallen på Stortinget søndag kveld.

Etter at Frp-leder Siv Jensen hadde fastslått at Frps landsstyre hadde sagt ja til bompengeskissen som var lagt fram, var hun imidlertid klar på at Frp ikke vil forhandle videre.

– Frp kan ikke inngå en avtale med seg selv. Det krever enighet fra alle partiene, og den enigheten har vi ikke, sa Elvestuen.

Venter på statsministeren

Statsminister Erna Solberg må nå finne ut av veien videre, forteller Jensen.

DN har spurt både Grande og Solberg om kommentar til Jensens uttalelser, men har så langt ikke fått noe svar.

Statsministeren har imidlertid uttalt seg til pressen som er med henne på tur til Nord-Norge.

– Skissen er nå til behandling i alle fire regjeringspartiene. Jeg avventer tilbakemeldingene før jeg sier noe mer om innholdet, sier Solberg til VG søndag ettermiddag, etter at Frps landsstyre sa ja til skissen.

Venstre-leder Trine Skei Grande har troen på en løsning.

– Frp har beveget seg så mye siden forrige landsstyremøte i juni, at det burde være mulig å bli enige om en samlet pakke, sier Grande til NRK.

Forhandlet i flere måneder

Siden før sommeren har det vært samtaler i regjeringen om eventuelle tiltak for å kutte ned på bompengebelastningen, etter flere knallmålinger for protestpartiet mot bompenger. Samtidig har Fremskrittspartiet slitt stort.

Frp-nestleder Sylvi Listhaug med partifeller før det ekstraordinære landsstyremøte i partiets lokale i Karl Johans gate 25.
Frp-nestleder Sylvi Listhaug med partifeller før det ekstraordinære landsstyremøte i partiets lokale i Karl Johans gate 25. (Foto: Heiko Junge/NTB scanpix)

Etter det DN kjenner til foreligger det nå en skisse med ulike tiltak, basert på resultatet av forhandlingene i regjeringen. Det er denne Frp har gitt sin tilslutning til, men en eventuell løsning er avhengig av de andre partiene.

Ifølge VG har bompengeskissen en samlet ramme på 20 millioner kroner over ti år, fordelt på storbypakker, gjeldskutt i veiprosjekter og økt satsin på kollektivtrafikk.

Nestleder Sylvi Listhaug opplyser at det ikke er aktuelt for Frp å forhandle nærmere om resultatet man har kommet frem til.

Den store uenigheten internt står mellom Venstre, som gjentatte ganger har avvist at det er en bompengekrise, og Frp. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.