Det kommer frem i et vedtak fra Karantenenemnda , datert 17. april. Ifølge vedtaket startet Sivertsen i jobben som forretningsutvikler i selskapet etter påske.

Det var Bergens Tidende som omtalte saken først.

«Karantenenemnda har truffet vedtak om at du ikke skal ilegges karantene eller saksforbud i forbindelse med overgang fra embetet som fiskeri- og sjømatminister til stillingen som forretningsutvikler i Husøy Kystfiske as.», skriver nemnden.

De begrunner vedtaket om at Sivertsen ikke ilegges karantene med at han kun var fiskeriminister i litt over en måned.

De peker imidlertid på at Sivertsen ikke varslet nemnden senest tre uker før overgang til ny stilling, slik karanteneloven krever. De vil likevel ikke komme med noen reaksjon mot Sivertsen.

«Begrunnelsen for at du ikke ilegges reaksjon er at du ikke er ilagt karantene eller saksforbud. Det er også lagt vekt på at du ikke har oppnådd noen fordel ved å ikke overholde lovens informasjonsplikt.», skriver Karantenenemnda.

Geir Inge Sivertsen var statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet for Høyre da han 24. januar ble utnevnt til fiskeriminister. 28. februar trakk han seg, etter at han fikk kraftig kritikk i forbindelse med at han mottok ordfører-etterlønn i samme periode som han var statssekretær.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.