– Det er vanskelig å bli sittende når den nødvendige tilliten ikke er der, derfor er det vel bare et spørsmål om tid og sluttpakke før Meyers tid er over, sier Trond Giske, finanspolitisk talsmann i Arbeiderpartiet.

Giske sitter igjen med flere spørsmål som han mener Stortinget må få svar på:

– Det første er hvorfor Jensen tilsynelatende involverer seg først når det er snakk om en sak om innvandring. Det andre er om hvorfor Meyer og Jensens versjoner er forskjellige. Det virker som om Meyer mener hun har hatt ryggdekning, mens Jensen gir uttrykk for at de ville stanse omorganiseringen, sier Giske.

– Oppsiktsvekkende dårlig måte

SVs finanspolitiske talsperson, Kari Elisabeth Kaski, er sterkt kritisk til finansministerens handlemåte:

– Siv Jensen har håndtert dette på en oppsiktsvekkende dårlig måte og viser dårlig lederskap. Jeg er rystet over at det har kommet så langt, en prosess som tilsynelatende har vært forankret i finansdepartementet har endt opp med at Siv Jensen lar Christine Meyer henge ut til tørk, sier Kaski.

Hun understreker at også SV har vært bekymret for omorganiseringen som er planlagt.

– Men vi er kritisk til Finansdepartementets bestilling, endringen i tildelingsbrevene. Det er svært spesielt at Siv Jensen ikke tidligere har vært tydelig på hvilken rolle hun mener SSB skal spille før det ble en debatt om innvandringsregnskapene, sier Kaski.

Siv Jensen har ingen kommentar til kritikken og viser til pressekonferansen hun holdt fredag.(Vilkår)

Meyers advokat med kraftige utfall mot mediene
Dag Steinfeld, advokaten til SSB sjef Christine Meyer, kom med krass kritikk av media etter pressekonferansen hos byrået fredag. Bakgrunnen for kritikken var de mange oppslagene torsdag om at Meyer kom til å gå av fredag. Det viste seg ikke å stemme.
03:29 Min
Publisert: