Da 78 prosent av valglokalene hadde rapportert inn sine resultater, hadde Morales fått 71 prosent av stemmene, mens tidligere førstedame Sandra Torres hadde en oppslutning på 29 prosent. Dermed erklærte Morales valgseier, og Torres aksepterte nederlaget.

Konservative Morales har liten politisk erfaring, men var likevel favoritt før valget. Han gikk seirende ut av den første valgrunden, men klarte ikke å sikre seg over 50 prosent av stemmene. Dermed ble det ytterligere en runde mellom ham og Sandra Torres.

Framgangen til Morales har vært oppsiktsvekkende, og følger nesten oppskriften til en av komikerens mest kjente karakterer – en bygdetulling som nesten blir president. Morales startet løpet med støtte fra kun 0,5 prosent i april, men han har gradvis sanket støtte fra velgere som har fått nok av korrupsjon blant etablerte politikere.

Valgprosessen har naturlig nok vært preget av kaoset rundt ekspresidenten Otto Pérez, som ble felt av en underslagsskandale og måtte gå av i starten av september.

Utfordreren Sandra Torres var gift med Álvaro Colom, som var president i Guatemala fra 2008 til 2012.

Alejandro Maldonado har vært konstituert som president siden Pérez trakk seg.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Tvangslikviderer «narkotikabank»

 
Domstol godkjenner at Perez kan stilles for riksrett

Arrestordre for Guatemalas president