Garbo var i årene 1958 til 1973 stortingsrepresentant fra Bergen for Venstre. I tillegg til seks år som partiformann, var Garbo nestformann i to perioder, fra 1962-64 og 1970-72. Garbo markerte seg som motstander av norsk medlemskap i det Europeiske økonomiske fellesskap (EEC).

Etter at Garbo forlot Stortinget jobbet han som gjesteforsker ved Institutt for fredsforskning i 1974. Han overtok som underdirektør i Utenriksdepartementet fra 1974 til 1986, der han fikk Unesco som hovedarbeidsfelt.

På 80-tallet jobbet Garbo også som spesialrådgiver i Utenriksdepartementet for internasjonale kvinnepolitiske spørsmål.

– Hvorfor ikke, kvinnesak er da i høyeste grad også mannssak, sa han da.

I 1987 tok han over som Norges ambassadør til Tanzania, en stilling han holdt fram til 1992.

Garbo skrev en rekke bøker, blant disse er «Opprustet og forsvarsløs» (1975) «Politikk i Unesco» (1980), «Over alle grenser» (1984). «A World of Difference » (1985) og «Makt og bistand» (1993). Den siste er en kritisk vurdering av Norges rolle som bistandsmakt i Afrika.

I årene 1945-1957 var han journalist i Bergens Tidende og redaktør i avisen Nidaros. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Les mer på DN.no:

Sammenligner brexit-forkjempere med Trump-velgerne  

Trump hyrer beryktet valgkampleder  

Splittelsen i eget parlament gjør at britene kan ende opp med en ny folkeavstemning om EU, ifølge eksperter. - Alt er mulig

Skal bli Volvos viktigste modell allerede i år

Ble størst i verden på to år: Runder milliarden på innleide piloter dnPlus  (DN+)

«Stavanger trenger en plan. Eller høyere oljepris»: Oljehovedstaden i trøbbel dnPlus  (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

- Anbefalt av DNtv:

Episode 2: Sunniva på vei mot Norseman
Her avslører Sunniva Dring (35) at målet har blitt enda høyere siden sist. Det er seks uker igjen til ett av verdens hardeste triatlon.
05:45
Publisert:

- Gikk du glipp av den første episoden?:

Episode 1: Sunniva på vei mot Norseman
Sunniva (35) har et helt spesielt mål når hun skal delta i Norseman for første gang
02:05
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.