Ingebrigtsen fikk kreft i juni 2011 og var senere åpen om den uhelbredelige kreftdiagnosen, skriver Lofotposten søndag.

Arbeiderparti-politikeren satt i kommunestyret i Vestvågøy i Nordland i flere perioder. Hun var ordfører i Vestvågøy i periodene 1999–2000 og 2003–2007.

Ingebrigtsen ble hentet inn som politisk rådgiver i Sosial- og helsedepartementet i Thorbjørn Jaglands regjering i 1996. I 2000 ble hun minister i samme departement i Jens Stoltenbergs første regjering.

Stoltenberg betegner Ingebrigtsen som et varmt menneske som alltid sto opp for de svakeste.

– Hun brukte all sin politiske kraft og faglige kunnskap som lege til å jobbe for et mer rettferdig og inkluderende samfunn, både som ordfører i Vestvågøy, som politisk rådgiver i Sosialdepartementet og som sosialminister i min regjering. Vi er mange som vil savne Guri, og tankene mine går i dag til familien og vennene hennes, sier han til NTB.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.