– Vi ser at anbudsprosessene er mest opptatt av pris, og at de ikke klarer å se betydningen av de private ideelle som vil yte best mulig velferd til brukere. Hver krone til de ideelle sykehjemmene går til velferd for brukerne, sier nestleder Hadia Tajik i Arbeiderpartiet til Vårt Land.

Tajik sier konsekvensen av hennes forslag er at kommersielle aktører kan forsvinne helt noen steder.

I neste bystyreperiode i Oslo går kontraktene til ni kommersielle sykehjem ut. Disse skal overtas av ideelle aktører eller av kommunen dersom Ap får det som de vil.

Administrerende direktør Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og handel, som organiserer flere kommersielle sykehjemsselskaper, sier følgen av Tajiks politikk kan bli at kommersielle aktører flykter landet på grunn av usikre utsikter for kommersielle sykehjem.

– Driftsmarginene innenfor helsebasert omsorg og sykehjem er på 2 prosent. Det er helt på grensen av det man kan klare å drive med, sier Kaltenborn.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.