– Jeg har et ønske om alltid å være etterrettelig i mitt politiske arbeid. Når jeg ikke klarer å innfri mine egne krav, vil jeg gjerne rydde opp i det. Jeg innbetaler derfor ekstra skatt for årene 2006-2010, skriver Hadia Tajik på Facebook.

Dette gjør arbeids- og inkluderingsministeren etter VGs sak om pendlerboligen hun fikk da hun var politisk rådgiver. Søndag skrev VG at Tajik fikk skattefri pendlerbolig i 2006 ved hjelp av en leiekontrakt hun aldri brukte.

– VG har omtalt at jeg i dag ikke kan dokumentere utgiftene jeg hadde hos mine foreldre i 2006, da jeg ble tildelt pendlerbolig, og at jeg ikke oppdaterte informasjon til arbeidsgiver da jeg valgte å ikke benytte meg av leiekontrakten jeg hadde levert til dem, skriver hun.

– Dette er mitt ansvar, ingen andres, fortsetter hun.

Tajik skriver at hun har bedt skatteadvokat Einar Harboe gjøre en beregning av hva skattefordelen for årene 2006 til 2010 utgjør. Hun har varslet Skatteetaten om innbetalingen. Den vil skje gjennom den frivillige merinnbetalingsordningen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.