Den tidligere stortingsrepresentanten var ute på sykkel da han kolliderte med en personbil i Skånevik i Etne i Hordaland mandag. Siden har han vært innlagt på Haukeland universitetssjukehus med alvorlige skader, hvor han døde fredag, melder Bergens Tidende.

Tungesvik var stortingsrepresentant for Hordaland KrF fra 1977 til -85, og parlamentarisk nestleder de to siste årene. Etter årene på Stortinget bygde han opp og var leder for Frihamn Psykiatriske senter fram til 2008.

– Det er med stor sorg jeg fikk meldingen om at Hans Olav Tungesvik har gått bort. Hans Olav var en bauta i KrF og en nestor innenfor psykiatrien i Norge. Hans varme hjerte gjorde at han sto på for dem som trengte det mest til siste dag, skriver KrF-leder Knut Arild Hareide i et innlegg på Facebook.

Tungesvik ble Cand.med. i 1964. Han hadde fem års allmennpraksis, og ble spesialist i psykiatri i 1975, og var fylkespsykiater i Finnmark fra 1975–77. Tungesvik ga i alt ut ni bøker, de fleste om medisinske og mentalhygieniske emner. Tungesvik var leder i Noregs Mållag fra 1965–70 og var hedersmedlem i organisasjonen. Han har også vært leder av Landsrådet for Misjonsalliansen, og av KrFs Seniorutvalg i perioden 2010–2015.

Tungesvik fikk Etne kommunes kulturpris 1995, og Kongens fortjenstmedalje i gull i 2007.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.