Siktelsen gjelder 22 reiseregninger i perioden 2016 til 2018, ifølge politiet.

Liadal erkjenner straffskyld for grovt uaktsomt bedrageri, men ikke for grovt forsettlig bedrageri, opplyser hennes advokat Erik Lea fredag ettermiddag til Aftenposten.

Det var Haugesunds Avis som først meldte om siktelsen.

Saken har ligget hos politiet i 17 måneder etter at Stortinget anmeldte stortingsrepresentanten fra Rogaland i april 2019.

Aftenposten har avslørte at Liadal gjennom flere år har levert falske reiseregninger til Stortinget, fått dekket private reiser og oppgitt lengre avstander i kjøregodtgjørelseskrav enn det som er riktig.

Liadal har hele veien gitt uttrykk for at hun ikke har gjort det med vilje, men at det handler om feil og misforståelser.

Mer kompleks enn Keshvari-saken

Etterforskningen har vært kompleks og tidkrevende, ifølge politiet. Totalt er rundt 700 reiseregninger gjennomgått.

– Dette har nødvendigvis tatt tid og innebærer at etterforskningen har skilt seg vesentlig fra den mot Mazyar Keshvari, skriver politiet i en pressemelding, ifølge Aftenposten.

Tidligere stortingsrepresentant Mazyar Keshvari (Frp) ble nylig dømt til 11 måneders ubetinget fengsel i Høyesterett. Også han ble avslørt av Aftenposten for å levere falske reiseregninger. Keshvari erkjente forholdene tidlig i avhør og ble siktet etter én måned.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.