Mandag legger Høyre frem sitt partiprogram for neste stortingsperiode. Ifølge E24 er det ventet at et flertall i Høyres programkomité vil foreslå et statlig nedsalg av Equinor.

– Et flertall i komiteen foreslår at staten skal selge seg ned i Equinor, sier nestleder i komiteen, Henrik Asheim til E24.

Asheim sier at forslaget har flertall «med god margin» og at det grønne skiftet Norge står overfor er en av årsakene til forslaget om nedsalg.

– I dag eier vi rundt 70 prosent hvis man inkluderer Folketrygdfondet, så jeg mener vi kan gå helt ned til 50 prosent, sier Asheim, som også er forsknings- og høyere utdanningsminister.

20 prosent av aksjene tilsvarer en aksjeverdi på omtrent 90 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.