KrF-modellen med en skatteøkning på 10 milliarder kroner over de neste årene for å jekke opp barnetrygden for første gang på 20 år, vil neppe komme på plass i de pågående budsjettforhandlingene mellom Høyre, Frp, Venstre og KrF.

Spørsmålet er hvor mye KrF reelt kan håpe å få når det kun er neste års statsbudsjett det skal forhandles om – i et rom der motparten snarere vil senke enn øke skattene.

Forhandlingstema

KrFs nestleder og finanspolitiske talsmann Kjell Ingolf Ropstad slår fast at budsjettforhandlingene ikke er tid og sted for fullt gjennomslag for KrFs skattefinansierte modell over flere år.

– En økning av barnetrygden vil være tema, både her i budsjettforhandlingene, men også for de neste årene. Vi skal jo også inn i sonderinger med de samme partiene. En økning i barnetrygden vil være tema også der og i eventuelle forhandlinger, sier Ropstad på spørsmål om KrF kan nøye seg med å få «litt nå» – mot løfte om mer dersom partiet går inn i regjering.

Mulig helgejobb

Regjeringspartiene hadde ikke noe nytt tilbud klart til å bli levert over bordet da Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre gikk inn til det tredje forhandlingsmøtet med KrF om neste års statsbudsjett torsdag formiddag.

– Det blir mer et arbeidsmøte, i hvert fall i starten. Vi har beveget oss i riktig retning. Tonen i rommet er god, sa Frps finanspolitiske talsmann Helge André Njåstad på vei inn.

– Stemningen er god og vi beveger oss raskt fremover, lød løypemeldingen fra Høyres finanspolitiske talsmann og finanskomiteens leder Henrik Asheim.

Budsjettforhandlerne har frist til tirsdag for å bli enige. Ifølge Ropstad kan det ligge an til at de borgerlige finanspolitikerne tar helgen i bruk for å bli ferdige.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Innbyggere i Malibu isolert, må få forsyninger inn med båt
00:54
Publisert: