– En generalsekretær skal ikke bare være partiets administrative leder, men også en viktig medspiller og forsvarer av den strategiske kursen en partileder velger, sier Hilde Frafjord Johnson i en pressemelding, ifølge en pressemelding fra KrF.

Frafjord Johnson var på daværende Krf-leder Knut Arild Hareides side da han ønsket et rødgrønt samarbeid i fjor. DN skrev blant annet at Johnson valgte å å droppe Erna Solbergs regjeringskonferanse til fordel for en kattenavnefest i februar.

Nå er det klart at hun er ute av partiledelsen om få uker.

- Etter at partiet høsten 2018 valgte å søke regjeringssamarbeid med blant andre FrP, og gikk inn i Solberg-regjeringen, meddelte jeg fungerende partileder at det ikke var naturlig at jeg fortsatte som generalsekretær i KrF.

-Jeg ba derfor denne uken partiledelsen om avløsning. Det er det ingen dramatikk i, men en helt naturlig konsekvens av det som har skjedd i partiet.

Hilde Frafjord Johnson vil ha sin siste arbeidsdag som generalsekretær 20. mai.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.