Det er Handelshøyskolen BI som får æren av å ta imot USAs tidligere førstedame, senator, presidentkandidat og utenriksminister på dets arrangement i anledning kvinnedagen 8. mars, etter det DN kjenner til. Der skal også Arbeiderpartiets nestleder, Hadia Tajik, være til stede. Satiriker og tidligere UD-diplomat, Eirik Bergesen, skal være konferansier.

Hillary Clinton er en av de største profilene i amerikansk politikk, og var demokratenes presidentkandidat i 2016, men tapte valget mot dagens president Donald Trump. Fra 1993-2001 var hun førstedame, og i de neste åtte årene senator. I 2009 ble Clinton utenriksminister i president Barack Obamas regjering. Hun hadde posten i fire år frem til 2013.

Etter det DN kjenner til har handelshøyskolen ved flere tilfeller tidligere forsøkt å få Clinton til Norge, men det har blitt for dyrt siden hun skulle fly privatfly. I dette tilfellet har Clinton imidlertid åpnet for å ta rutefly, og dermed fikk BI råd til å hente henne til landet.

Kvinnekonferanse

Onsdag kunne BI kun bekrefte dialog med Clinton, men torsdag har handelshøyskolen opplyst om programmet. Hun er hovedtaler under en konferanse om kvinners deltakelse i arbeidslivet.

- Dette blir en spennende uke. Nå ser vi fram til å ønske både Clinton og studenter fra hele verden velkommen til BI. Det skal bli interessant å få Clintons perspektiver på likestilling og mangfold som vesentlige drivere for en bærekraftig økonomi, sier rektor ved BI, Inge Jan Henjesand.

- Som en internasjonal utdanningsinstitusjon er det viktig for oss å bidra med kunnskap og dialog rundt viktige spørsmål. Dette går rett inn i BIs strategi som både har bærekraft og internasjonalisering som to av våre viktigste pilarer, legger han til. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kim Jong-un-kloning: Sliter bare med en ting – å holde tritt med vektøkningen til den virkelige diktatoren
01:16
Publisert: