Alle stortingsrepresentanter fikk i 2018 lønn på 950.000 kroner. Fremskrittspartiets Himanshu Gulati leide også ut fire leiligheter i Oslo, i tillegg til deler av hans egen på Jessheim. Men likevel står han med null i inntekt for 2018, ifølge tall DN har hentet inn.

Det er for andre år på rad. I 2017 var han den eneste stortingsrepresentanten som sto uten inntekt i skattelistene. Samtidig er han fortsatt en av de rikeste på Stortinget, selv om formuen nå har krympet til like under syv millioner kroner.

Betaler mindre skatt enn før

I utlignet skatt betalte Gulati 180.871 kroner i 2018, litt opp fra de 173.623 kronene han betalte i 2017. De to siste årene har han likevel til sammen betalt mindre skatt enn i 2016, da han betalte 411.686 kroner og var oppført med en inntekt over én million kroner.

DN spurte mandag Gulati om et intervju om hvordan det har seg at han ikke står oppført med inntekt, på tross av utleievirksomheten og stortingslønnen.

Dette er leiligheten Gulati kjøpte på Jessheim.
Dette er leiligheten Gulati kjøpte på Jessheim. (Foto: Per Thrana)

– Jeg har betalt cirka 180.000 kroner i skatt i fjor, men står oppført med null i inntekt på skattelistene på grunn av fradrag som gjør at inntekten fremstår som lavere enn det som faktisk er tilfellet, skriver Gulati i en melding til DN.

Han vil ikke si noe om hvilke fradrag det er snakk om.

– Informasjon om enkeltpostene og fradragene på selvangivelsen er private opplysninger som skattemyndighetene går gjennom hvert år, og er ikke noe som er naturlig å dele i media.

Fikk pendlerbolig

DN skrev om Gulatis nullinntekt første gang i mai i år. Det var i forbindelse med omtale av hvordan han kjøpte en leilighet på Jessheim, like etter at han visste at han kom inn på Stortinget. Det ga ham gratis bolig i Oslo, der han allerede eide fire leiligheter. Siden har deler av Jessheim-leiligheten stort sett vært utleid.

Gulati erkjente overfor DN at han brukte leiligheten på Jessheim lite, blant annet på grunn av mye reisevirksomhet, men avviste at han kjøpte boligen for å skaffe seg gratis stortingsleilighet etter at han visste at han hadde fast plass.

– Det har jeg ikke gjort. Jeg var på utkikk etter eget sted på Romerike også før jeg visste at jeg kom inn på Stortinget. Jeg likte leiligheten, stedet og prisen. Jeg var statssekretær i fire år uten at jeg hadde pendlerleilighet og finansierte i en periode selv utgiftene for en pendlerleilighet, sa Gulati til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.