Avisen skriver at de kjenner identiteten til avsenderen. Hoffets ansatte er underlagt livslang taushetsplikt.

– Jeg har skrevet dette fordi jeg mener at hoffet har stivnet i en form som ikke samsvarer med samtiden. Det er viktig å fortsette å modernisere kongehuset, sier den hoff-ansatte personen.

I brevet beskriver avsenderen sider av arbeidsmiljøet og organiseringen av Slottet som oppleves som problematisk og forteller om intern posisjonering for å vinne de kongeliges gunst:

"Summen er intriger og maktspill, og ikke minst; Kreative økonomiske løsninger på private ønsker og behov fra de kongelige. Får du det til, skinner du litt til", heter det i brevet.

Assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen har følgende kommentar til saken:

– Det er vanskelig å skulle kommentere et anonymt leserinnlegg, når man ikke kjenner innholdet utover en framsatt påstand som vi ikke kjenner oss igjen i, skriver han til avisen.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.