– Vårt mål er også å fjerne næringskatten. Men vi vil først prioritere boligskatten, og den skal senest være borte i løpet av perioden, sier leder James Stove Lorentzen i Oslo Høyres programkomité til Aftenposten. Mandag presenterer han forslaget til valgprogram for perioden 2020–2024.

Oslo Aps finanspolitiske talsmann Frode Jacobsen mener fjerningen vil gå utover tjenestene.

– Det betyr over 500 millioner kroner hvert eneste år i mindre penger til velferdsoppgaver som eldre, barnehager og skole. De pengene må tas fra et sted. Jeg ser fram til å se hvor Høyre vil kutte dette hvert år fremover, sier han.

Men Lorentzen mener at gjennom bedre «prioriteringer og effektiviseringer» vil dette utlignes.

– Vi forutsetter at de gode økonomiske forholdene fortsetter. Men hvis for eksempel skatteinngangen svikter og arbeidsledigheten øker, må vi trappe ned over noen år, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Skal du overleve en krise må du ha dette hjemme
Er du forberedt på en krisesituasjon? Har du tenkt på hva du må ha for å overleve et langvarig strømbrudd, vannstans, terror eller krig? Disse fem rådene kan være forskjellen på liv og død.
01:33
Publisert: