– Høyre har kommet godt i gang i opposisjon og med jobben som skal ta oss tilbake i regjering. Vi har et sjeldent sterkt lag med dyktige folk både i stortingsgruppen, fylkesting og kommunestyrer rundt om i landet. Om bare halvannet år venter et lokalvalg der Høyre har som mål å bite godt fra seg. Det arbeidet er jeg veldig motivert for å lede dersom partiet ønsker det, sier Erna Solberg i en pressemelding mandag.

– Vemodig

Søndag ble det kjent at sittende nestleder Jan Tore Sanner ikke ønsker å stille til gjenvalg, etter 18 år i partiledelsen.

– Det er vemodig at Jan Tore gir seg som nestleder. Heldigvis fortsetter han på Stortinget der han leder utdannelsesfraksjonen vår. Som nestleder og statsråd har Jan Tore stått i front for god Høyre-politikk, sier Solberg.

Like før Høyre kom med en pressemelding, meldte Henrik Asheim seg til disposisjon til å bli ny nestleder i partiet.

– Ja, jeg stiller meg til disposisjon, men det er potensielt mange dyktige kandidater, så nå skal både valgkomiteen og partiet få ro til å sette sammen den ledelsen de mener er best, skriver Asheim i en sms til VG.

Astrup vil også bli nestleder

En annen mulig kandidat til nestledervervet er Ine Eriksen Søreide, men hun har foreløpig ikke tatt stilling til saken, opplyser hennes rådgiver. Også Nikolai Astrup stiller seg til disposisjon.

– Høyre har heldigvis mange dyktige folk som kan bekle vervet som nestleder, og jeg er helt sikker på at valgkomiteen vil gjøre en grundig og god vurdering av hva partiet og ledelsen er tjent med. Dersom valgkomiteen skulle peke på meg, så vil jeg ikke utelukke at det kan være aktuelt, skriver han i en sms til TV 2.

På spørsmål om det betyr at han stiller seg til disposisjon, svarer han slik:

– Det kan oppsummeres slik, ja.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.