Med fem dager igjen til valget møttes de to statsministerkandidatene til duell i Dagbladets valgbod – en seanse som bar preg av at de to politikerne har møtt hverandre i debatt hyppig den siste tiden.

Nok en gang sto verdispørsmål sentralt. Støre trakk fram at minoritetsmiljøer er urolig over et kaldere Norge, og at statsministeren lar splittende utspill fra Frp-statsråder passere.

– Gang på gang viser du at du ikke ser hva som skjer i samfunnet, sa Støre, og la til at Høyre er det eneste konservative parti i Europa som har tatt et høyrepopulistisk parti inn i regjering.

– Det skal vi ikke ha i fire år til, erklærte han.

Solberg sa seg umiddelbart uenig i at Frp er et høyrepopulistisk parti, og kontret med at Arbeiderpartiet legger mye energi i å sverte partiet. Hun tok også avstand fra Støres virkelighetsbeskrivelse om at grenser er flyttet.

-Jeg synes det er ganske sterkt å si fordi det impliserer at det norske folk har blitt kaldere, og det er det ikke noe grunnlag for å si, svarte hun.

– Et frampek

Resultatene fra skolevalget ga framgang for Arbeiderpartiet, noe Støre ser som en kjempeinspirasjon på innspurten av valgkampen. Ap var større enn Høyre og Frp til sammen.

–Jeg tror dette er et frampek som sier noe om valget på mandag, og som kan overraske noen hver, sa Støre.

Solberg viste til at mye har handlet om fraværsreglene i skoledebattene.

– Vi går lite grann tilbake sammenlignet med skolevalget for to år siden, og det var et fantastisk valg for oss. Unge Høyre har stått veldig på for å forsvare fraværsreglene, som nok scorer litt høyere hos foreldrene enn hos elevene, sa Solberg.(Vilkår)

Italiensk spesialslipp på Polet
DNs vinekspert gir deg tips til de beste kjøpene her.
01:47
Publisert: