Høyre-kvinnene og fire fylkeslag hadde i forkant av Høyres landsmøte på Gardermoen levert inn forslag om at dagens tredelte fødselspermisjon må evalueres, og at man må «vurdere å gå tilbake til en fedrekvote på 10 uker».

Resolusjonskomiteen ville imidlertid ikke ha noe av denne omkampen, og avviste å behandle forslaget. Sterke krefter i partiet, deriblant nestleder Jan-Tore Sanner, mener det trengs ro rundt pappapermen nå.

– Nå har vi i regjering gått inn for tredeling. Det mener jeg må stå seg. Dette er viktig for mange, og vi må ha en forutsigbarhet, sier han til NTB.

Permisjonsopprøret lar seg imidlertid ikke stilne av tapet i første runde, skriver Adressa. Høyre-kvinnene legger an til ny pappaperm-omkamp i lørdagens debatt om prinsipprogram, der de har foreslått en setning om at familien selv skal ha full frihet til å fordele fødselspermisjonen.

– Det er viktig å få dette inn i prinsipprogrammet nå, slik at vi kan nå dit. Vi ønsker full frihet for alle familier. Det er i tråd med Høyres verdier. Men dette skal ikke innføres nå, det er et forslag på sikt, sier stortingsrepresentant Kristin Ørmen Johnsen til avisen.

Høyre har også tidligere villet kutte fedrekvoten helt, men inngikk i 2014 et kompromiss med samarbeidspartiene Venstre og KrF om å redusere den til 10 uker.

Da fedrekvoten ble økt igjen til 15 uker fire år senere, var det bare KrF som stemte mot i Stortinget.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik lager Katla-kokken Atli Már Yngvason sin populære tostada han serverer under SXSW
I ti dager lager kokken bak Katla i Oslo mat for House of Scandinavia på South by Southwest-festivalen i Austin i Texas.
01:02
Publisert: