– Dette er en stor seier for alle som føler seg norske, men samtidig rettighetsløse i et system som er byråkratisk, gammeldags og urettferdig. Dobbelt statsborgerskap vil gi rettigheter til tusenvis av mennesker som er tilknyttet to land, rettigheter de ikke har i dag, sier sentralstyremedlem i Unge Høyre, Daniel Skjevik-Aasberg.

Det var et forslag fra Unge Høyre og fylkeslagene fra Akershus, Oslo og Vestfold som fikk landsmøtets tilslutning.

– Norge er nesten alene i Europa om å nekte dobbelt statsborgerskap som prinsipp. Prinsippet har vist seg å være så vanskelig å håndheve, at over halvparten av dem som søker om å få dobbelt statsborgerskap, får tillatelse. Det rammer blindt og det er ofte tilfeldig hvem som får beholde statsborgerskapet og hvem som ikke får det, sier Skjevik-Aasberg.

Han håper Høyres representanter på Stortinget nå følger opp saken når den nye utredningen om dobbelt statsborgerskap legges fram før sommeren.

Høyre har gjort en rekke vedtak på helgens landsmøte:

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Den nye generasjonen arbeidstagere jobber best på kafé
Kafeene fylles opp av generasjon alltid-på-vei. De skyr fast jobb, leilighet, partner, venner, bil og barn, er pålogget døgnet rundt og utøver makt ved å shoppe nettverk.
02:41
Publisert: