Bru er pekt ut av nominasjonskomiteen som ny nestleder i Høyre, får Stavanger Aftenblad opplyst av kilder med innsikt i prosessen. Det samme sier kilder til VG.

Dette betyr ikke at hun er formelt valgt, men Erna Solbergs utpekte stjerneskudd er blitt viet mye tillit over tid. Alt tilsier at valget på landsmøtet derfor blir en ren formalitet, skriver Aftenbladet.

Hele Høyre-ledelsen inklusive statsminister Erna Solberg er på valg når landsmøtet går av stabelen 27. til 29. mars. Både Solberg og nyutnevnt finansminister Jan Tore Sanner, som er 1. nestleder, har begge ønsket gjenvalg, mens helse- og omsorgsminister Høie har takket nei.

Bru har gjort en bratt karriere i Høyre. I 2013 ble hun valgt inn på Stortinget fra Rogaland og satt i energi- og miljøkomiteen fram til hun ble utnevnt til olje- og energiminister 24. januar.

Samme måned sa en sentralt plassert Høyre-kilde til Aftenbladet at det ikke er mange reelle kandidater igjen til nestlederrollen enn Tina Bru.

Tina Bru på rigg i 2015: – Det er dette som er fremtiden for oljenæringen i Norge
Høyres Tina Bru besøkte Lundins leterigg Island Innovator i Barentshavet.
00:55
Publisert:

Bru sitter i Høyres toppledelse og leder Høyres kvinneforum. Hun har imidlertid varslet at hun vil frasi seg dette ledervervet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.