Til NRK avslører Krf-leder Kjell Ingolf Ropstad at han har bedt statsminister Erna Solberg om å utnevne Ida Lindtveit Røse til ny barne- og familieminister i Norge mens han er i pappaperm.

Det gjør Ida Lindtveit Røse til den yngste statsråden i Norge noensinne.

Hun fikk spørsmålet fra Ropstad kvelden før 17. mai, opplyser NRK.

– Jeg fikk en melding 16. mai, mens jeg drev og la yngstemann, om det passet at Kjell Ingolf ringte meg. Da begynte det å kverne litt rundt i hodet, og det første jeg tenkte var «hva galt har jeg gjort nå». Så spurte han meg i telefonen da, om jeg hadde lyst til å vikariere for ham i regjering. Første reaksjonen min var vel sånn «Kødder du nå?» Det er jo en sjuk telefon å få, sier Lindtveit Røse til NRK og ler.

Hun tiltrer 2. juni.

«Utrolig dyktig»

Kjell Ingolf Ropstad er sikker på at Ida Lindtveit Røse vil gjøre en god jobb som statsråd i hans fravær:

- Ida er utrolig dyktig, og har hatt mange oppgaver for Krf de siste årene, senest som gruppeleder på fylkestinget i Viken. Jeg er ganske sikker på at hun også kommer til å løse jobben i regjering på en flott måte.

Til sammenligning var den til nå yngste, Aps Hadia Tajik, 29 år da hun ble kulturminister i 2012.

Ida Lindtveit Røse var fra 2015 til 2017 leder av Kristelig Folkepartis Ungdom.

I lokalpolitikken har hun vært gruppeleder for Krf i hjemkommunen Oppegård i gamle Akershus. I dag er hun gruppeleder for Krf på fylkestinget i Viken, etter å ha vært partiets toppkandidat der ved valget i fjor høst.

I tillegg til de politiske vervene har den påtroppende statsråden arbeidet som rådgiver i NHOs forening for kunnskaps- og teknologivirksomheter, Abelia, og var et halvt år seniorrådgiver i kommunikasjonsbyrået First House.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.