Det melder utenriksminister Søreide på sin facebook-side:

– Jeg har gitt beskjed til nominasjonskomiteen i Oslo Høyre om at jeg stiller meg til disposisjon for gjenvalg til Stortinget i 2021. Etter mange år på Stortinget, har jeg i snart sju år hatt det privilegium å være del av regjeringen - først som forsvarsminister og nå som utenriksminister. Det har helt siden 2001 vært spennende, utfordrende og lærerikt, og de siste månedene under pandemien har jobben vært både ekstra utfordrende og ekstra meningsfylt, skriver Søreide.

Hun mener «situasjonen har tydelig vist at Høyre er et parti som tar ansvar i vanskelige situasjoner.»

– Det er et lag jeg er stolt av å tilhøre. Oslo Høyre har utrolig mange flinke og engasjerte folk, så hvis Oslo Høyre vil, er jeg gjerne en del av laget også neste periode, skriver Søreide.

Rival ute

Søreide regnes som en av de mest aktuelle til å kunne bli Høyre-leder etter Erna Solberg hvis hun selv ønsker. Derfor var det med spenning hennes avgjørelse om gjenvalg ble imøtesett. Hun tar nå motsatt valg av det som kunne blitt en rival, Torbjørn Røe Isaksen, nylig gjorde. Han ga beskjed om at han ikke vil sitte på Stortinget de neste fire årene og at han ikke er aktuell som Høyre-leder.

– Betyr renominasjonen at du ikke vil utelukke deg selv som kandidat til å bli Høyre-leder?

– At jeg tar renominasjon betyr at jeg har lyst til å gjøre en innsats for Høyre, og det skal ikke tolkes i noen annen retning enn akkurat det, sier Søreide til DN.

Alle andre vil også fortsette

Alle andre toppkandidatene på Oslo Høyres liste har også gitt beskjed om at de vil fortsette: Kommunalminister Nikolai Astrup, stortingsrepresentantene Michael Tetzschner, Heidi Nordby Lunde, Mudassar Kapur, Stefan Heggelund og Mathilde Tybring-Gjedde. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.