Inga Marte Thorkildsen (SV) går ut av Oslos byråd, kommer det frem av en pressemelding tirsdag.

Hun er dermed ferdig i byrådet i hovedstaden etter seks år. Fra 2015 til 2017 var hun byråd for eldre, helse og sosiale tjenester før hun i 2017 ble utnevnt til byråd for oppvekst og kunnskap.

– Thorkildsen har vært en sentral del av det rødgrønne byrådet siden starten, og har lagt ned en enorm innsats for barn og unge i Oslo. Hun har forvaltet en offensiv satsing på skolen og de ansatte og kvalitet i barnehagene. Jeg vil særlig takke henne for viktig og godt lederskap gjennom koronapandemien, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

I et Facebook-innlegg skriver Thorkildsen at hun forlater byrådet «med en følelse av stolthet og optimisme».

«Nå skal jeg rett og slett ta en time-out, tenke meg om og vurdere hva jeg vil videre. Så kjenner jeg meg sjøl såpass godt at jeg veit at jeg temmelig snart får lyst til å bruke alt engasjementet mitt på noe annet viktig», skriver hun.

Begeistret over etterfølgeren

Det er Sunniva Holmås Eidsvoll som tar over Thorkildsens byrådsrolle. Hun har ti års erfaring som folkevalgt i Oslo.

Siden 2015 har hun vært gruppeleder for SV i bystyre i Oslo. Holmås Eidsvoll har vært leder av Oslo SV siden 2017. Eidsvoll er utdannet samfunnsøkonom og har bakgrunn blant annet som daglig leder i Natur og Ungdom, leder i Operasjon Dagsverk og analytiker i Statkraft.

– Å kjempe for gode oppvekstvilkår og små forskjeller blant barn og unge i byen vår er kanskje det viktigste vi som politikere jobber med, og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene som venter meg som byråd, sier Eidsvoll, som takker Thorkildsen for hennes innsats i byrådet.

Edsvoll skal fortsette å lede Oslo SV i tillegg til å være byråd, mens Ola Wolff Elvevold tar over rollen hennes som gruppeleder i SVs bystyregruppe.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.