Det har stormet rundt Innovasjon Norge og administrerende direktør Anita Krohn Traaseth siden selskapets styreleder Per Otto Dyb gikk av for en uke siden. Dyb var misfornøyd med at næringsminister Torbjørn Røe Isaksen stanset styrets behandling av ansettelsesforholdet til Traaseth.

Aftenposten skrev i helgen at styret i 2016 ga sin egen administrerende direktør en advarsel og kritiserte henne for mangelfull rolleforståelse, manglende evne til å ta kritikk og problematiske utspill i offentligheten.

Ifølge avisen reagerte styremedlemmene blant annet på at hun skrev et privat blogginnlegg og mente det var en svertekampanje mot henne internt.

En kronikk Traaseth skrev i høst har også vakt reaksjoner og blitt tatt opp i styret. Den handlet om norsk oljeproduksjon og klimapolitikk, som hun mener kan oppfattes å stå i motsetning til hverandre. Traaseth bekrefter til Aftenposten at hun fikk en irettesettelse fra styret. Hun besvarte ikke DNs henvendelser søndag.

Ville ikke blitt gjenvalgt

Næringsminister Isaksen har begrunnet sin involvering med at Dyb ikke ville bli gjenvalgt som styreleder, noe han fikk vite før styrelederen selv.

Reaksjonene på inngripenen har vært sterke på Stortinget.

– Det at det tilsynelatende virker som en samrøre mellom statsråden og valgkomiteen før generalforsamlingen, er meget betenkelig. Det er andre aksjonærer i Innovasjon Norge, og det skader troverdigheten til det statlige eierskapet, sa stortingsrepresentant Terje Aasland (Ap) til DN fredag.

Han har stilt en rekke spørsmål til næringsministeren om håndteringen av saken, som Isaksen må svare på i de kommende dagene.

Konstituert styreleder Jørand Ødegård Lunde hadde ikke mulighet til et intervju med DN på søndag.(Vilkår)

Som skapt for Norge
Porsches andre elbil, Mission E Cross Turismo, vil bli en suksess i Norge om den settes i produksjon.
00:58
Publisert: