DN snakket med samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) etter at han var med på et møte med koronakomiteen til Stortinget torsdag ettermiddag. Komiteen består av de parlamentariske lederne, og er satt ned for å håndtere koronaviruset.

Hareide bekrefter at krisepakke for luftfarten var et av temaene, og beskriver det som «et godt møte».

Flybransjen i Norge har ventet på en kriseordning i form av kreditt eller lånegarantier fra staten. Det er ikke del av pakken som legges frem fra Stortinget torsdag, tidligere på dagen.

– Når vil vi se tiltak?

– Det vil den dialogen vi har med Stortinget avgjøre.

Største krise i moderne tid

– Jeg opplever at vi har hatt god dialog med alle alle flyselskapene, i alle fall de tre store i Norge. SAS, Norwegian og Widerøe, legger han til.

– Det kommer noe i nær fremtid?

– Det er en dialog med Stortinget. Det kan jeg si, det er helt avgjørende. Vi har diskutert i flere faser, men det var luftfarten som var tematikken i denne runden.

Slik så det ut da Skandinavias flytrafikk bråstoppet
Koronapandemien har gitt katastrofale følger for flytrafikken over Gardermoen.
01:05
Publisert:

– Hvordan vil du beskrive utfordringene for luftfarten, og spesielt Norwegian?

– Jeg vil ikke beskrive noen spesielt, men luftfarten opplever sin største krise i moderne tid.

Opplevde det først

– Det var de som opplevde det først sammen med reiseliv, legger næringsminister Iselin Nybø til.

Hun var også med på møtet.

– De var de første som så koronakonsekvensene. Det har jo ikke blitt bedre. Nå jobber vi videre, sier hun. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.