– Jeg hadde tenkt å la sommerfreden senke seg og markerte det i går med musikkvideoen Sommerbildene våre. Men i dag har jeg fått vite av media at anonyme kilder i Oslo Ap prøver å sette i gang noe mot meg i forhold til Stortingsnominasjonen, skriver Arbeiderparti-politiker Jan Bøhler på Facebook.

Han annonserer at han ikke kommer til å stille til gjenvalg på Stortinget. Bøhler har sittet på Stortinget i 15 år.

– Jeg vil ikke være gjenstand for intern strid og anonyme operasjoner etter å ha vært nominert enstemmig til Stortinget i fire perioder, skriver han.

Sterk misnøye

I Facebook-innlegget uttrykker Bøhler, som selv er fra Groruddalen, sterk misnøye med Oslo Arbeiderparti sine prioriteringer de siste årene.

– Det er også slik at jeg i de senere årene ikke har vært fornøyd med politikken som føres av partiet lokalt i Oslo når det gjelder bl.a. ungdomskriminalitet og kriminelle gjenger, utenforskap blant barn og unge, krav til integrering, nedlegging av Ullevål sykehus, prioritering av Groruddalen, mm. Valgresultatet ved kommunevalget i 2019 tyder heller ikke på at våre velgere er fornøyde. Jeg synes det da også er realt å si ifra at det ikke er naturlig at jeg stiller opp for Oslo Ap til en ny stortingsperiode.

Bøhler skriver at han ikke vil trekke seg ut av politikken, selv om han ikke tar gjenvalg.

– Jeg er i høy grad motivert til å jobbe videre med de sakene dere vet jeg brenner for, og jeg føler også at helse, form, arbeidslyst og energi er på topp. Så jeg kan love at jeg vil gjøre mitt beste framover for å jobbe for de verdiene og den samfunnsmoralen jeg har fått inn med morsmjølka helt fra oppveksten i sosialdemokratisk pregede drabantbyer, skriver han.

«Litt rart»

Jan Bøhler var leder av Oslo Arbeiderparti mellom 2004 og 2016. Nåværende leder Frode Jacobsen har følgende kommentar til forgjengerens avgjørelse:

– Jeg tar det til etterretning. Samtidig vil jeg takke han for innsatsen gjennom årene som leder av Oslo Arbeiderparti og for 16 år som stortingsrepresentant. Han har bidratt med mye bra, og jeg håper vi fortsatt får benytte oss av hans engasjement, selv om han ikke skal sitte på Stortinget.

– Bøhler kommer med hard kritikk av Oslo Ap. Hva synes du om det?

– Det stiller jeg meg spørrende til. Bøhler har selv jobbet med krim- og gjengsaker for oss, og sitter i justiskomiteen på Stortinget. Det har ikke vært noen uenigheter mellom han og Oslo Ap om denne politikken. Jeg har ikke registrert at Jan har fremmet andre forslag eller at vi har vært uenige om noe her, så det synes jeg var litt rart.

– I Facebook-innlegget skriver han at anonyme kilder prøver å sette i gang noe mot ham. Kjenner du til det?

– Nei, det kjenner jeg ikke til. Det jeg er opptatt av er at vi i våres sendte ut et opplegg for nominasjonsprosessen. Den skal skje på vanlig måte til høsten, og alle skal få ha meninger om den. Hvis det fremkommer uenighet skal vi tåle det. Takhøyden er høy i Oslo Arbeiderparti.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.