– Siden jeg gikk ut og sa jeg ikke ville stille opp i noen nominasjonsstrid i Oslo Ap, har jeg fått tusenvis av støtteerklæringer som har varmet og motivert: «Vi kjenner oss igjen i deg», «Du er ombud for oss», «Du er ærlig» og «Du må fortsette». Etter hvert ble dette til en forpliktelse, noe jeg ikke kunne løpe fra.

Slik åpner den tidligere Arbeiderparti-profilen Jan Bøhler et innlegg på sin Facebook-side, der han melder overgang til Senterpartiet.

Bøhler har tidligere annonsert at han ikke ønsker gjenvalg for Ap i Oslo, og torsdag bekreftet også kommunikasjonssjef Jarle Roheim Håkonsen i Ap at Bøhler har gått ut av deres stortingsgruppe.

Stortingsrepresentant og leder for næringskomiteen, Geir Pollestad (Sp), ønsker den nye partifellen velkommen.

– Godt fornøyd med uttellingen for Senterpartiet på overgangsmarkedet. Ønsker Jan Bøhler velkommen til Senterpartiet, skriver han på Twitter.

Misfornøyd

4. juli i år erklærte Bøhler at han ikke ville ta gjenvalg til Stortinget, og skrev da at bakgrunnen var at han var misfornøyd med politikken i hovedstaden.

Han mente partiet hadde forsømt saker som sto han nær, som ungdomskriminalitet, at unge faller ut av videregående, krav til integrering og nedleggelsen av Ullevål sykehus.

Bøhler understreker likevel at torsdagens trekk ikke er kritikk av Ap.

– Jeg har ikke noe behov for å si negative ting om mitt gamle parti, og står fullt og helt for mine sosialdemokratiske grunnverdier. Men Senterpartiet har i de senere årene blitt mer og mer til et folkekjært grasrotparti med økende oppslutning blant småkårsfolk og vanlige arbeidsfolk landet rundt.

Håper på gjenvalg

Bøhler har sittet på Stortinget for Arbeiderpartiet siden 2005. Nå håper han å bli valgt på nytt, med nytt parti.

I samme slengen skriver Bøhler at han ønsker Ap lykke til i valgkampen.

– Jeg håper at jeg ved å være stortingskandidat neste år, kan bidra til at de mange tidligere AP-velgerne som satt hjemme ved partiets elendige kommunevalg i 2019, vil stemme og sørge for et nytt flertall, skriver han og legger til at han håper på et regjeringsalternativ «med tyngde». (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.