Det opplyser kommunikasjonssjef Therese Riiser i Finansdepartementet til NTB.

– På grunn av den store offentlige interessen denne saken har, ville det vært naturlig at vi informerte om det dersom en av de aktuelle kandidatene trakk seg underveis i prosessen. Det har altså ikke skjedd, sier Riiser i en skriftlig kommentar til NTB.

Det er heller ikke kommet inn nye søkere etter at søkerlisten ble offentliggjort i fjor.

Søkerlisten inneholdt 22 navn, deriblant Natos generalsekretær Jens Stoltenberg og visesentralbanksjef Ida Wolden Bache.

Stoltenbergs kandidatur har skapt debatt i politiske miljøer på grunn av hans tette forbindelser til Arbeiderpartiet og statsminister Jonas Gahr Støre. Et flertall på Stortinget har stilt seg kritisk til en slik utnevnelse.

Det er også kommet fram i flere medier at store medlemsland i Nato har bedt Stoltenberg fortsette som generalsekretær i alliansen. Perioden hans løper i utgangspunktet til slutten av september i år.

Selve ansettelsen av ny sentralbanksjef blir gjort av regjeringen i statsråd, uten at Stortinget er involvert.

Det er ikke klart når utnevnelsen vil funne sted.

Støre har allerede gjort det klart at han vil være inhabil når saken kommer opp.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.