Camilla Ryste gir seg etter å ha vært kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiet i fire år, skriver hun på Facebook. Hun går til en jobb som kommunikasjonssjef i NAF.

«Disse fire årene har vært de mest morsomme, intense, lærerike og slitsomme årene i mitt yrkesliv. Jeg er veldig takknemlig for alt jeg har lært, alle jeg har møtt og alt jeg har opplevd. Alle reisene og møtene med flotte Ap- og LO-folk, alle de gode - og de litt mer slitsomme - samtalene med dyktige journalister over hele Norge», skriver Ryste på Facebook.

Hun takker Støre og beskriver han som en god og trygg partileder og sjef, både når det er lett og når det er vanskelig.

Det var VG som først omtalte saken.

Parti i krise

Ryste kom til stillingen som pressesjef etter å ha vært kommunikasjonsrådgiver ved Statsministerens kontor. Hun jobbet for både Ap-leder og statsminister Jens Stoltenberg og den nåværende statsministeren Erna Solberg (H). Før hun begynte som kommunikasjonsrådgiver, var Ryste journalist i både Aftenposten og VG.

Rystes avgang gjør at Arbeiderpartiet mister nok en viktig brikke i apparatet rundt ledelsen. Rådgiverne Jonas Bals og Lars Mattis Hanssen ga seg rett etter valget, mens sekretariatsleder Hans Kristian Amundsen sluttet etter en konflikt med partisekretær Kjersti Stenseng etter nyttår. Tidligere Aftenposten-kommentator Thomas Boe Hornburg og Astrid Huitfeldt er nå Støres to rådgivere.

Arbeiderpartiet har vært i krise siden etter valget, og har vært preget av striden som fulgte avgangen og varslingssakene mot tidligere nestleder Trond Giske. Oppslutningen har også gått kraftig ned, og på snittet av meningsmålinger i juni er det Høyre som er størst i landet. (Vilkår)

– Jeg var veldig heldig selv
Finansminister Siv Jensen mener det må være opp til hver enkelt familie om unge skal få hjelp til første boligkjøp.
00:39
Publisert: