Dale, som med sine 32 år også er den yngste blant de mektigste, mener det blir feil å sette ham på toppen, skriver Nationen.

– Det betyr egentlig ikke så mye for meg personlig, bedyrer Dale og fortsetter:

– Jeg mener den viktigste maktutøveren i norsk landbruk er den kompetente og innovative bonden, sier statsråden, men innrømmer at han har en jobb som gir ham muligheter til å påvirke.

Andreplass på maktlisten går til departementsråd Leif Forsell, noe som sammen med Dales topposisjon, understreker at departementet deres er en svært viktig faktor i landbruket. Etter de to i departementet kommer Venstres Pål Farstad, som havner på pallen på grunn av Venstres nøkkelposisjon på Stortinget som støtteparti for regjeringen.

Selv om «bonden» ikke har fått en kollektiv plass på listen, er det to grupper blant de ti mektigste. På åttende plass ligger matvarekjedenes innkjøpsdirektører, mens nummer sju på listen er ulven. «Som art har den både konkret og symbolsk makt over landbruket», heter det i begrunnelsen.

Tine-sjef Hanne Refsholt på tiendeplass er eneste kvinne på listen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.