– Du har vært her et år som statssekretær, hvilket gjør deg ekstra godt egnet til å ta over stafettpinnen som samferdselsminister. Dette er etter min mening den kuleste jobben i en regjering, sa Ketil Solvik-Olsen før han overraske en blomsterbukett, nøkkelkort og en blå og hvit sportsbil i modellstørrelse til etterfølgeren.

Solvik-Olsen er en ivrig samler av modellbiler, og måtte flytte ut 1.050 modeller da han torsdag ryddet ut av kontoret sitt. Han har vært en av de mest effektive samferdselsministrene Norge har hatt, mener Dale.

– Å innfri ambisjonene i Nasjonal Transportplan kommer nok til å bli det mest krevende med denne jobben framover. Jeg har klare ambisjoner om å fortsette å gjennomføre prosjektene i planen, sa Dale.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette er Solbergs nye mannskap
Statsminister Erna Solberg presenterte sine nye statsråder på Slottsplassen fredag formiddag.
00:17
Publisert: