– Det vi så i kveld var at Støre nærmest abdiserte som partileder. Her har det kommet alvorlige varsler til Arbeiderpartiet om nestleder Giskes oppførsel. Men Støre stiller ikke opp til intervju, i stedet er det Giske som får holde sin forsvarstale. Det blir nærmest slik at Giske er den som blir den som behandler varslene som har kommet om ham. Det gir ikke tillit til at Arbeiderpartiet har tatt varslene på alvor og gitt dem den behandlingen de burde få, sier Kjetil B. Alstadheim etter at Trond Giske stilte til intervju om saken.

Støre tilbakeviser kritikken.

– Jeg mener det var rimelig at Trond Giske svarte på de spørsmålene. Han har mye å svare for. Det er en alvorlig sak, sier partilederen til samme kanal noen timer senere.

Seksuell trakassering

Torsdag kveld bekrefter Støre overfor NRK at de nyeste varslene om Giske dreier seg om opplevelser av seksuell trakassering. Han mener Giske må gjenopprette tilliten som trengs når han skal «fortsette sitt virke».

Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng forlater partikontoret ved Youngstorget sent torsdag ettermiddag, uten å kommentere Giske-saken.
Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng forlater partikontoret ved Youngstorget sent torsdag ettermiddag, uten å kommentere Giske-saken. (Foto: Nicklas Knudsen)

Overfor NRK kaller Giske opplevelsen som «en øyeåpner som jeg tar dypt alvorlig». Giske sier han skal lære av opplevelsen. Han har foreløpig ikke beklaget til kvinnene personlig, men formidlet beklagelsen gjennom partiet.

– Når man får så konkrete tilbakemeldinger, er det ingenting annet å gjøre enn å legge seg flat og ta selvkritikk.

På spørsmål om hva han tenker på sin rolle son nestleder, svarer Giske:

– Jeg tenker selvfølgelig at en slik situasjon svekker tilliten til meg. Og jeg er lei meg for at flotte partifolk føler dette går ut over dem. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å gjenopprette tilliten. Bare tiden vil vise om jeg klarer det. Jeg kan ikke fortsette som ingenting har skjedd, men må lære av det og passe på at jeg ikke havner i slike situasjoner igjen.

I en pressemelding fra partiet som ble sendt ut torsdag ettermiddag kom det frem at Ap-leder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng har hatt en gjennomgang sammen med Trond Giske av varsler om ham som er kommet inn til partiet. I meldingen fra partiet beklager Giske «sterkt» at han «har opptrådt på en måte som har vært belastende».(Vilkår)

Kjetil B. Alstadheim: Har Støre gjort en riktig vurdering av alvoret?
Dagens Næringslivs politiske redaktør kommenterer Trond Giske saken.
04:53
Publisert: