Statsministeren og partileder Støre ankom sørlandsbyen klokka 15 mandag ettermiddag. Der skulle han møte partiledelsen etter at regjeringen har bestemt at innbyggerne i de gamle kommunene Søgne og Songdalen skal høres om de vil bryte ut av Kristiansand.

Regjeringens prosess har vekket stort sinne i Kristiansand, der politikerne i bystyret hadde sagt seg ferdig med saken.

Det har blant annet blitt spekulert på at regjeringens beslutning var befestet i en hemmelig avtale mellom Arbeiderpartiet og Senterpartiet fra hurdalsforhandlingene i fjor høst. Dette avkreftet imidlertid Støre da han landet på Kjevik flyplass mandag ettermiddag.

– Det er noe jeg avviser fullstendig – fullt og helt, sa Støre til Fædrelandsvennen på flyplassen.

Med på møtet Støre skulle delta på, var ordføreren i Kristiansand Jan Oddvar Skisland, leder Helge Stapnes i Kristiansand Ap, gruppeleder Kenneth Mørk og leder Abel Cecilie Knibe Kroglund i Agder Ap.

– Jeg ser fram til å møte ordføreren og partifeller og lytte til dem og snakke godt sammen, sa Støre.

– Jeg skjønner at dette er en vanskelig sak for mange, og det har jeg stor respekt for, og nå skal vi ta oss tid til å lytte til hverandre, og det er det jeg er her for, sier Støre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.