Tirsdag kom Frp-nestleder og stortingsrepresentant Sylvi Listhaugs nye bok, «Der andre tier». Listhaug lister opp en rekke eksempler på hvorfor hun mener det er «svært stor avstand mellom liv og lære» hos Ap-leder Jonas Gahr Støre. Hun mener også at Støre er det tydeligste eksempelet på politikere som ikke skjønner folks hverdagsproblemer.

«Støre er en trivelig mann, og jeg har ikke noe vondt å si om ham som person. Når man stiller som statsministerkandidat for landet vårt, må man imidlertid kunne diskutere liv og lære[…] I tilfellet Jonas Gahr Støre er det svært stor avstand mellom liv og lære», skriver Listhaug.

Lua i hånda

Hun trekker blant annet frem investeringene i ikke-etiske fond og hans families bruk av private helse- og omsorgstjenester.

– Når han selv snakker om det offentlige tilbudet, og ønsker å gjøre det vanskeligere for private tilbydere, er det alltid oss andre han mener – ikke seg selv. For dem som har flerfoldige millioner på bok, kommer alltid til å kunne kjøpe seg ut. Vi andre må stå med lua i hånda i Støres system, skriver Listhaug.

Private tilbud

Det som overrasker Listhaug mest er at Støre «tror han kan komme unna med en slik dobbeltmoral».

– Mens han mener vanlige folk kun skal bruke offentlige helse- og velferdstilbud, og at private overhodet ikke skal være en valgmulighet for vanlige folk, har han selv brukt store beløp på private helse- og velferdstilbud for familien, skriver hun.

Det hun viser til er DNs sak fra 2015 om Støre og hans families bruk av privat legevakt, privat aldershjem og private skoler for barna.

Sammen med Hagen

Og Aps politikk mot midlertidige ansettelser og foreslått forbud mot å innleie arbeidstagere står ikke til troende når Støre «har investert flerfoldige millioner i et selskap som har brukt mye innleie.»

I 2017 avdekket Dagbladet at eiendomsselskapet Støre investerte i sammen med milliardær Stein Erik Hagen brukte løsarbeidere uten tariffavtaler.

Støre reagerer på kritikken.

– Sylvi Listhaug kommer igjen med en lang rekke feilaktige påstander både om meg og Arbeiderpartiets politikk. Disse er tilbakevist ved flere anledninger. Boken er nok et eksempel på at Sylvi Listhaug vil ha oppmerksomheten bort fra konsekvensene av Frp og regjeringens politikk, nemlig økte forskjeller mellom folk, økt kommersialisering av velferdstjenestene og en svekkelse av kommunenes evne til å løse omsorgsoppgaver for barn og eldre i hverdagen, sier han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se da Listhaug badet i blomster i mars 2018
På Stortinget nærmer det seg mistillit mot Sylvi Listhaug. Men på justisministerens kontor er støtten til å ta og lukte på.
00:46
Publisert: