Støre fikk blant annet mye oppmerksomhet i 2017 for å ha plassert formue i Irske Egerton Capital Equity Fund. Også i fjorårets kommunevalgkamp fikk Støres investeringer stor omtale. Nå har Støre bestemt seg for at investeringene hans ikke skal bli et forstyrrende element i den kommende valgkampen.

– Etter valget i fjor høst sa jeg at jeg skulle gå en ny runde med meg selv og gode rådgivere for å innrette forvaltningen av min formue på en måte som gjør at det ikke kan bli stilt noen flere spørsmål om det, sier Støre til VG, før han fortsetter.

– Og det har brakt meg til konklusjonen om arven som jeg har tre fjerdedeler av og barna en fjerdedel av: Vi skiller nå lag. De har ikke valgt politikken så de får forvalte sin andel. Jeg setter pengene i banken. Punktum, sier Støre til VG.

DNB og Den Danske Bank har de siste årene hatt oppgaven å forvalte Støres formue. Det blir det nå en slutt på.

– Det er de to samme bankene jeg vil plassere pengene i på konto. Det er greit å spre to steder, sier Støre til VG.

Støre opplyser at den totale formuen ligger på rundt 75 millioner norske kroner. Nicolai Tangen sin formue har siden mars skapt kontroverser, men Støre ønsker ikke å trekke paralleller til saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.