Rapporten peker blant annet på «et ekstremt dårlig arbeidsmiljø», manglende respekt og en fryktbasert ledelse som i større grad rammet kvinner enn menn, skriver VG , som har fått se rapporten som er utarbeidet av fagforeningen til de ansatte i Aps stortingsgruppe.

Kritikken rammer i særlig grad Trond Giske, som var partiets reelle valgkampgeneral.

«Det oppleves som svært frustrerende eller kanskje nærmest skremmende at det ikke er noen å gå til når problemene oppstår. Vår ledelse er ikke der når vi trenger en til å stå opp mot politisk valgte i valgkampledelsen. Eller som en sier det: Hvem skal du gå til når det er ledelsen som er de jævlige», heter det i rapporten.

Giske, som mandag ble fritatt fra vervet som Ap-nestleder på ubestemt tid, var den eneste politisk valgte i partiets valgkampledelse.

«Han var vanskelig å forholde seg til. Faglige råd ble ignorert, faglige innvendinger var uønsket, bestillinger gikk til flere rådgivere samtidig uten at de visste om hverandre, det ble forventet at rådgivere skulle jobbe døgnet rundt, syv dager i uken», heter det i rapporten.

Utslitte og demotiverte ansatte som jevnlig gråt på jobb, ble resultatet, heter det videre.

I rapporten ber fagforeningen om en rask og konkret oppfølging. Men etter det VG er kjent med, ble rapporten lagt i skuffen av Ap-ledelsen.

Giske skal selv aldri ha sett rapporten.

– Trond Giske er sykmeldt og er ikke tilgjengelig for kommentar, men Giske har aldri sett denne rapporten eller blitt forelagt enkelthendelser, skriver hans rådgiver Bård Flaarønning i en tekstmelding til VG.

(©NTB)(Vilkår)

Slik skal de samarbeide om det grønne skiftet
Regjeringsforhandlingene mellom regjeringspartiene og Venstre er i gang på Jeløy Radio utenfor Moss.
01:56
Publisert: