Alt som skolejente i hjembyen Kirkenes kjempet Kari Elisabeth Kaski både mot Goliat og Snøhvit. Da hun ble myndig flyttet hun til hovedstaden og fortsatte kampen for klimaet i miljøbevegelsen.

Torsdag denne uken vant hun med støtte fra lokallagene den spennende nominasjonskampen om førsteplassen på Oslo SVs liste til stortingsvalget neste år, mot valgkomiteens innstilling. De hadde nominert Ingvild Reymert på toppen av listen.

– Hva har opptatt deg mest den siste uken?

– Det er to ting. Nominasjonsvalget i Oslo SV og regjeringskrisen landet står oppe i, der den borgerlige regjeringen er i ferd med å rakne.

– Noe du gjerne skulle sett ugjort?

– Det er det alltids, men heldigvis har jeg veldig kort hukommelse.

– Hvem vil du sende en spesiell hilsen til i dag? 

– Til min samboer Ola som har holdt fortet og tatt hånd om hund og flytting mens jeg har drevet med nominasjonen.

– Hva gjør du i helgen?

– Jeg skal hjelpe med nevnte flytting. Så skal jeg hvile og endelig se litt tv-serier. Akkurat nå går det i Gilmore Girls, som gir gode minner tilbake til tenårene. Kanskje blir det en tur i marka også.

– Favorittmåltidet du ville servere gode venner en lørdagskveld?

– I disse juletider er det rakfisk. Jeg planlegger en invitasjon nå før jul til gode venner. Der, nå har jeg sagt det. Det er offisielt!

– Hva er det første du gyver løs på mandag morgen?

– Jeg er fortsatt partisekretær i SV, og mandag skal vi jobbe med valgkampstrategi. Jeg skal blant annet ha møter med alle lokallagene.

PS. Ja, «Kaski» er et finsk navn. Kari Elisabeths far er fra Bugøynes i Sør-Varanger, et fiskevær som ble befolket av finske innvandrere på 1800-tallet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.