39 av 74 Høyre-ordførere er involvert i en sammenslåingsprosess, skriver Nationen. Om man tar utgangspunkt i at den største kommunen får ordføreren, vil partiet miste 22 plasser. Det utgjør omtrent en tredel.

Arbeiderpartiet som har 201 ordførere og 39 involverte i sammenslåing, mister også muligens 22, men det utgjør kun hver niende av partiets ordførere. Senterpartiet som har 98 ordførere med 22 involverte, kan miste 18 ordførere, som tilsvarer en femdel.

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) sier han ser ikke på kommunereformen som en Høyre-reform.

– Jeg opplever at ordførerne fra alle parti er opptatt av å skape gode velferdstjenester i kommunen. Kommunereformen følger ikke tradisjonelle partipolitiske skillelinjer lokalt, der det ofte er andre elementer som er viktig.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.