I avtalen som Høyre, Frp, KrF og Venstre presenterte i februar, skal det brukes tvang mot kommunene Spydeberg, Skedsmo, Fet, Sørum, Lindesnes, Søgne, Leikanger, Balestrand, Vikna, Leka, Bindal, Ørland og Haram.

Ifølge Klassekampen er det også et ønske om å slå sammen Torsken, Berg, Tranøy og Lemvik på Senja i Troms til én ny kommune. Også Bremanger i Sogn og Fjordane og sju Fosen-kommuner i Trøndelag er i spill, skriver avisen.

En rapport fra Nivi analyse som presenteres torsdag, anbefaler at sju Fosen-kommuner blir til én. Kommunene har nå i realiteten tre uker på seg til å behandle saken. Også Fylkesmannen har anbefalt at sju kommuner blir til én.

En innbyggerundersøkelse på Fosen viste at flertallet heller ønsker at kommunene slås sammen to og to: Rissa og Leksvik, Ørland og Bjugn, Roan og Åfjord – og Osen aleine.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.