– Det vil gi bedre tjenester til innbyggerne i kommunene våre og gi en bedre og mer koordinert utbygging av kollektivtransport og boliger i fremtiden, sier Høyres gruppeleder i Oslo bystyre, Eirik Lae Solberg, til NRK.

Fylkesmannen i Oslo og Akershus anbefaler en kommunereform med storkommuner på Øvre og Nedre Romerike og i Follo, mens Nittedal og Nesodden blir innlemmet i Oslo. Akershus vil ha Oslo med i en ny region Viken sammen med Østfold og Buskerud. Dette blir imidlertid avvist av et samlet politisk miljø i Oslo.

– Det mener jeg er den dårligste løsningen som er lansert så langt. En slik region vil strekke seg fra Halden til Hallingdal og vil ikke være et svar på de utfordringene Oslo og nabokommunene har, sier Solberg.

Ordførerne i Oslos nabokommuner avviser imidlertid samstemt utspillet fra Oslo Høyre. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.